03 Aralık, 2008

Icon: Arturo Benedetti Michelangeli – The Master Pianist

 

DSC00920

  EMI’nın Icon serisinden daha önce bahsetmiştim. O serinin bir başka parçası, ‘Arturo Benedetti Michelangeli – The Master Pianist’ de elime geçti.

   Michelangeli, geçen yüzyılın en büyük İtalyan piyanistidir. Üç yaşında keman dersleri alarak müzik hayatına başlayan Michelangeli, çok kısa bir süre sonra kemanı bırakarak piyano dersleri almaya başladı. 19 yaşında, dönemin ünlü piyanistlerinden Alfred Cortot tarafından ‘yeni Liszt’ olarak takdim edilen piyanist, Rachmaninoff’ un 4 no. lu piyano konçertosu, Ravel’in sol major piyano konçertosu ve Schumann’ın Karnaval’ ındaki üstün performanslarıyla biliniyor daha çok.

   Bu mükemmeliyetçi piyanistin EMI etiketiyle piyasa sürülen kayıtlarını içeren 4 cd lik seti, hepsiburada.com sitesinden kargo ücreti ile beraber 40ytl ‘ye aldım. Hepsiburada.com bu seti, karton bir kutunun içine herhangi bir şekilde sabitlemeden koyup göndererek; ne sattığının hiç önemi olmadığını, sadece hesaplarına geçen paraya baktıklarını yine kanıtladı her defasında olduğu gibi. Başka bir şansınız olmayınca her defasında küfür ederek alışveriş yapmaya devam ediyorsunuz tabii ki böyle sitelerden.

   Yukarıda saydığım ünlü kayıtları da içeren, çok çeşitli bestecilerin eserlerinin bulunduğu bu seti edindiğime çok sevindim. Sıradaki hedef:

   Icon: Giuseppe Di Stefano – The Opera Singer


   Bağlantılar:

- Ürün

- İlgili Yazılar: 1

.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Web Analytics