12 Nisan, 2008

BBC iPlayer ve Radio 3

 


   İngiltere,İngilizce,İngiliz...

   Yukarıdaki kelimeler söz konusu olduğunda aklıma gelen Thomas S. Eliot, William Blake, William Shakespeare gibi birkaç isimden sonra aklıma gelen ilk şey BBC.  

   Aralık sonunda 1.0 versiyonu sunulan,eski ismi Radio Player olan 'iPlayer',BBC'nin diğer hizmetleri gibi kaliteli ve sorunsuz. iPlayer'ın beni asıl ilgilendiren kısmı 'Radio 3'. Radio 3 'ü daha önce de dinleyebiliyorduk tabii ki,fakat daha kullanışlı ve göze hitap eden bir arayüzü var iPlayer'ın. 

   BBC radyoları birkaç kelimeyle açıklanmış etiketlerinde. Radio 3 için bu kelimeler 'Classical,Jazz,World,Arts,Drama' olarak tanımlı resimde de görüldüğü gibi. TRT Radyo 3'teki gibi,sunucunun anonsunu kaçırmamak için kulak kesilmek yerine,'now playing live' başlığı altında,ne çaldığını istediğimiz anda kontrol edebiliriz. 'Kaliteli' müzik dinlemek için doğru adres Radio 3.

   iPlayer'i,Yahoo Widgets Engine'de ya da Google Gadgets'te de kullanabiliriz. Ancak o an ne çaldığı bilgisine ulaşamıyoruz maalesef.


   Not - Kaliteli : Nitelikli,bir şeye nitelik bakımından üstünlük kazandıran. (TDK Güncel Türkçe Sözlük'ü)


   Bağlantılar:

-
iPlayer

- Radio 3

- iPlayer Widget

- Yahoo Widget Engine

1 yorum:

  1. Birçok konuya bu blog sayesinde eriştim. özellikle hindista olan ve 8.000 kişinin ölümüne neden olan hadise beni çok etkiledi.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Web Analytics