16 Eylül, 2007

Ünlü Ressamlar Ansiklopedisi


   20 yıl önce kurulan İstanbul Sanatevi'nin tasarım olarak gayet güzel bir internet sitesi var. Adresi bu;
http://www.istanbulsanatevi.com

   İstanbul Ressamları , Geleneksel Sanatlar , Galeri gibi bölümleri olan sitenin beni asıl ilgilendiren kısmı Ünlü Ressamlar Ansiklopedisi. Ünlü Ressamlar Ansiklopedisi bölümünde şu anda 700 küsür ünlü ressamın 5000 in üzerinde eseri var.

    Bu tablo örnekleri hem boyut olarak hem de görüntü kalitesi olarak belki çok yeterli değiller,belki daha kaliteli olanlarını internette bulabiliriz. Ancak birçok ressamın oldukça fazla sayıda eseri bir araya toplandığı için, faydalı bir bölüm olduğunu kabul etmeli. Aradığınız sanatçının istediğiniz eserinin üzerine tıkladığınızda resim açılıyor ve alt kısımda eserin adı,yapım tarihi,orijinal ebadı,tekniği ve bulunduğu yer gibi bilgiler gösteriliyor.

   Evet,bir de konuk odası var bu sitenin. Aralarında Teoman gibi, Pelin Batu gibi "sanatçılar" var. Hani böyle fayda sağlayabileceğimiz bir sitede insan böyle şeyler görünce üzülüyor ama siz siz olun site açılırken bir elinizle sağ gözünü kapatın. Konuk odası tasarım olarak sağ tarafında kalıyor sitenin. Monitörü ortalayıp sadece sol gözünüzle bakarsanız siteye,böyle büyük sanatçılarla karşılaşmadan aradığınızı bulabilirsiniz.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Web Analytics